НАРОДНА БИБЛИОТЕКА КУРШУМЛИЈА
Ул. Карађорђева 18а
Тел. 027/ 381-754
Е-маил: bibliotekak@open.telekom.rs
www.nbk.org.rs
ПРЕДМЕТ : ПОЗИВ
Поштовани грађани Куршумлије,
Већ дуже време постоји намера и жеља да се у Куршумлији формира једна стална поставка. Активности које је општина Куршумлија и Народна библиотека Куршумлије имала у оквиру обележавања 100 година од избијања Топличког устанка дале су резултат још јаче сарадње са Народним музејом Топлица из Прокупља и једном сталном поставком „Топлички устанак“ у старом хотелу „Европа“, који је један од симбола нашег града.
Следећи задатак и циљ који смо себи задали јесте стална поставка за период од 1912-1918. године. Дакле, од мобилизације Топличког гвозденог пука, учешћа у балканским ратовима и Првом светском рату.
Овом активношћу указујемо на славну прошлост нашег народа и српске војске. Такође, Куршумлија има потребу и жели да укаже на своје значајно место које заузима у историји Србије.
С тим у вези, позивамо Вас, да, уколико поседујете старе фотографије, личне предмете, оружје , документа и друго, из овог периода доставите Народној библиотеци Куршумлија, ул.Карађорђева 18а. Телефон за контакт ; 027/381-754 и 064/88-90-697
У нади да ћемо заједничким активностима допринети да поставка коју планирамо буде репрезентативна унапред Вам се захваљујем на сарадњи.
С поштовањем.

У Куршумлији, НБ КУРШУМЛИЈА
Дана,27.02.2017.год. Директор
Драган Симић, дипл.Ист.уметности
Најчитаније књиге
-КУЋА СЕЋАЊА И ЗАБОРАВА - Филип Давид
-ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ - Лучић Дејан
-КАИНОВ ОЖИЉАК - Кецмановић Владимир
-ОГРОМНИ МИКРОКОСМОСИ - Гаталица Александар
-ГОЗБА КНЕЗА ВЛАДИМИРА - Милановић Душица